Соларни панели
Карактеристики


 • Висока ефективност при конверзија
 • Ниско ниво на толеранција за моќност 0~+3%
 • Слаба деградација при изнесување на светлина
 • Може да поднесе висок притисок при ветар, снег и екстремни температури
 • Позитивно го поминува механичкиот тест IEC 61215 2400Pa

Квалитет и сигурност


 • 10 години гаранција на материјалите и нивната технологија на обработување
 • Гаранција за излезна моќ:10 години:90%, 25 години:80%
 • ISO 9001:2008 сертифицирана фабрика
 • IEC61215, IEC61730, MCS CEC сертифицирани производи
 • TUV,CE компатибилност
Примена


 • On-grid станбени покриви
 • On-grid комерцијални/индустриски покриви
 • Соларни полиња
 • Off-grid системи
 • Други on-grid апликации
Тип на модел ODA250-30-P
Највисока моќност (Pmax) 250.00
Максимален напон (Vmp) 31.02
Максимална ел. струја (Imp) 8.06
Напон при отворено коло (Voc) 36.99
Струја при краток спој (Isc) 8.62
Ефикасност на модул (﹪) 15.40
Максимален напон на системот (V) 1000
Максимална оценка на осигурувачи (A) 15
Толеранција за моќност 0~+3﹪
Pmax температурни коефициенти (W/℃) -0.450﹪
Voc температурни коефициенти (V/℃) -0.350﹪
Isc температурни коефициенти (A/℃) +0.040﹪
NOCT Номинална работна температура на келија (℃) 47±2
Работна температура (℃) -40~+85
Стандардна состојба при тестирање 1.000W/㎡;AM 1.5;25+/-2℃

Механички карактеристики
Тип на келија Поликристална 156×156mm
Број на келии 60(6×10)
Димензии 1640×992×40mm
Тежина 18.60 kg
Предно стакло 3.2mm висока трансмисија, калено стакло
Рамка Елоксиран алуминиум
Разводна кутија IP65 оценета
Кабли за излез 4.0mm² должина 90cm, MC4 конектор
scroll top